Korhely leves
30 deka savanyú káposzta,
1 közepes fej vöröshagyma,
10 deka füstölt szalonna,
1 gerezd fokhagyma,
1 db erős paprika,
30 deka virsli,
2 dl tejföl,
só, pirospaprika.
Apró kockára vágott füstölt szalonna kiolvasztott zsirján megpiritjuk a a szeletekre vágott vöröshagymát.Hozzáadjuk a savanyú káposztát és fedő alatt 10-15 percig pároljuk.Megszórjuk pirospaprikával,tört fokhagymávalés felengedjük 1 liter hideg vizzel.A káposztát puhára főzzük,majd hozzáadjuk a karikára vágott virslit és a tejfölt.Tálalás előtt izlés szerint utánna sózzuk,és erős paprikával csipősitjük.
Rántott hús
50 deka disznó comb
2 tojás
liszt, prézli és szezámmag,valamint olaj a sütéshez
A vékonyra szeletelt husokat kiklofoljuk,majd lisztbe,tojásba,és szezámmaggal összekevert prézlibe mártsuk és forró olajban ropogós aranysárgára sütjük.
Francia saláta
40 deka borsó,
2 nagyobb sárgarépa,
2 nagyobb krumpli,
3 főtt tojás,
tejföl és majonéz
A kockára vágott sárgarépát,krumplit és a borsót hideg vizbe kevés ételizesitő hozzáadásával odatesszük főni.Amikor megpuhult leszűrjük róla a vizet,majd belekeverjük a majonézt, a kockára vágott tojást és a tejfölt.
Egyszerű pite
1 jogurtos pohár liszt,
1 jogurtos pohár cukor,
1 jogurtos pohár tej,
fél jogurtos pohár olaj,
4 tojás sárgája,
1 sütőpor,
2 kanál kakaó
A hozzávalókat mind összekeverni,és 200 fokon,kilisztezett,zsirozott tepsiben tűprobáig sütjük.
Felverjük a 4 tojás fehérjét 8 kanál cukorral habnak,és az kerül a tetejére.
Leönthetjük olvasztott csokival