Falusi reggeli
1 kg krumpli,
negyed kg sonkaszalonna,
közepes vöröshagyma,
4 tojás,
4 evőkanál tej,pici bors
A jol megmosott krumplit feltesszük hajában főni.A vizébe tehetünk egy kis köménymagot,és sót.Meghámozzuk,kihűtjűk és karikára vágjuk
A sonkaszalonnát és a vöröshagymát kisütjük,a szalonnazsiron a krumpliszeleteket kicsit megforgatjuk,és elvegyitjük a szalonnáshagymával.
Tüzáló tálat-vagy tepsit-kizsirozunk,beleöntjük a krumplis keveréket,majd a tojásokat összekeverjük a tejjej,izlés szerint megsózzuk,borsozzuk,és ráöntjük a krumplira.Keverés nélkül megsütjük.
Makarónis sütemény
1 csomag makaróni tészta,
1 liter tej,
1 poharas jogurt,
1 tejföl,
1 evőkanál só,
10deka sajt,
2 tojás
A tejbe belekeverjük a makarónit,a tejfölt,a sót és a jogurtot.Kb 2 órát állni hagyuk,néha megkeverjük.Az idő letelte után belekeverjük a tojást és előmelegitett sütőben sütjük.Mielőtt kész sajtot reszelünk rá,és picit még megpirositjuk.
Tarhonyás krumpli
30deka tarhonya,
5 közepes krumpli,
1 kissebb hagyma,
2 virsli,
só,bors,töröttpaprika
A krumplit meghámozzuk és feltesszük főni,beletesszük a kockára vagdalt hagymát is.Közben a tarhonyát pici olajon megpiritjuk állandó kevergetés mellett,majd felöntjük vizzel,és megfőzzük.Amikor a krumpli kész hozzáöntjük a tarhonyához.A tetejét megszórjuk töröttpaprikával,izlés szerint sózzuk,borsozzuk,valamint elekarikázzuk a virslit is.Még egy kicsit főzzük,hogy a virsli is megfőjjön.
Tojásos krumplis kolbasz
5 nagyobb krumpli,
4 tojás,
20 deka kolbasz vagy virsli,
tej,
só,bors
Hajában megfőzzük a krumplit, majd a tojást ist. Előveszönk egy nagyobb edénytés először a krumplit belekarikázzun, majd a tojást végül a kolbászt vagy a virslit. Felöntsük tejjel, fűszerezzük és odarakjuk pár percre főni. Amikor felfort levesszük a tűzről és tálaljuk.